Aanbod

De Sperwer is een vergunde zorgaanbieder voor volwassenen met een beperking die ondersteuning vragen op vlak van werken, wonen en/of vrije tijd. Sommige mensen maken gebruik van één van onze diensten, anderen vragen ondersteuning op meerdere vlakken tegelijk.

Begeleiding aan huis

Team Wonen begeleidt mensen die zelfstandig wonen of willen wonen. De begeleiding gebeurt op maat en wordt afgestemd op de mogelijkheden en ondersteuningsvragen van de cliënten. We begeleiden zowel alleenstaanden als koppels en gezinnen met kinderen.

De Sperwer beschikt niet over eigen wooninfrastructuur, maar de zoektocht naar een gepaste woning kan wel onderdeel zijn van onze begeleiding.

Jobcoaching

Jobcoaching is er voor mensen die een vrijwilligersjob (willen) uitoefenen op een reguliere werkplek. De jobcoaches gaan op zoek naar een geschikte werkplek voor elk talent en bieden ondersteuning aan op de werkvloer zelf. De werkplekken kunnen heel divers zijn: scholen, bakkerijen, boerderijen, drukkerijen, winkels,…

Werken in het dagcentrum

In onze dagcentra stellen we werken centraal. Dat werk wordt georganiseerd in ateliers. Sport, senso, vorming en ontspanning zijn de andere belangrijke pijlers binnen onze dagcentra. Mensen die in het dagcentrum werken noemen we ‘medewerkers’. Afhankelijk van hun interesses en talenten sluiten ze aan bij één van de twee gebouwen (Gentse Steenweg 54 of Gentse Steenweg 358).

Vrije tijd

We ondersteunen ook mensen die zoeken naar een zinvolle vrijetijdsbesteding en daar zelfstandig moeilijk toe komen. Het is een extra aanbod voor mensen die al beroep doen op één van onze andere diensten.

De vrijetijdscoach gaat op zoek naar geschikte mogelijkheden, hetzij in het reguliere aanbod (sportclubs, verenigingen,…), hetzij binnen de groepsactiviteiten van De Sperwer zelf. Die bieden voor elk wat wils.

2.3. De Sperwer Leer ons kennen Aanbod

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud