Jobcoaching

Wil je graag op een gewone werkplek aan de slag? Dan is begeleid werken misschien wel iets voor jou. Begeleid werken betekent dat je een vrijwilligersjob uitoefent op een gewone werkplek. Die werkplekken kunnen heel divers zijn, zolang het maar een omgeving is waar je je goed voelt en waarvan je energie krijgt. Gedurende het hele proces krijg je begeleiding van één van onze jobcoaches.

Onze visie in de praktijk

  • Talentontwikkeling: jouw talenten, interesses en persoonlijkheid zijn het vetrekpunt van onze zoektocht naar een werkgever, niet omgekeerd.
  • Ruimte: het werk wordt aangepast aan wie jij bent. Het moet te allen tijde ‘op je lijf geschreven’ zijn. Dat betekent dat jouw takenlijst kan veranderen doorheen de tijd. Ook verandering van werkplek is een mogelijkheid.

Het traject met de jobcoach

Als begeleid werker krijg je een vaste jobcoach, die jou van a tot z begeleidt in je werk.

  • Na een kennismaking brengt de jobcoach jouw interesses in kaart.
  • De jobcoach gaat vervolgens op zoek naar een geschikte werkgever. ‘Geschikt’ betekent dat het werk bij jou past en dat je de werkplek zelfstandig kan bereiken.
  • Samen met de jobcoach ga je naar de werkgever en bekijk je ter plaatse de mogelijkheden. Jullie tekenen een contract en bepalen op welke dag(en) je komt werken.
  • De jobcoach gaat de eerste weken met jou mee naar het werk. Later komt die maandelijks op werkvloerbezoek.

Werkplekken

De werkplekken kunnen heel divers zijn, gaande van boerderijen en tuinbouwbedrijven over bakkers of andere winkels, tot woonzorgcentra en de horeca. Andere mensen gaan dan weer aan de slag in de verpakkingssector, in administratieve functies (advocatenkantoren, scholen) of als kinderbegeleiders.

Verhalen

3.3. De Sperwer Onze Diensten Jobcoaching Verhaal Sientje
Jobcoaching

‘Valentin is geen nummer’

Sientje
Stiefmama van begeleid werker Valentin

Als begeleid werker heeft Valentin zijn passie gevonden op een boerderij. Zijn stiefmama Sientje vertelt: ‘Ik kan hem niet thuishouden, zelfs niet als hij ziek is.’

LEES VERDER ➞
3.3. De Sperwer Onze Diensten Jobcoaching Verhaal Michael
Jobcoaching

‘Ik kan iets betekenen’

Michael
Krijgt jobcoaching

Michael werkt twee voormiddagen per week op Campus Sint-Lodewijk van het VLOT! Daar staat hij in voor een aantal administratieve taken: ‘Dit werk ligt me en ik voel me nuttig.’

LEES VERDER ➞
3.3. De Sperwer Onze Diensten Jobcoaching Verhaal Christine
Jobcoaching

‘Mijn collega’s begrijpen mij’

Christine
Krijgt jobcoaching

Christine krijgt jobcoaching op drie verschillende werkplekken: een school en twee bakkerijen. We bezoeken haar bij Bakkerij Kris en Natalie. ‘Ik werk hier twee halve dagen per week,’ zegt Christine.

LEES VERDER ➞

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud