Vrije tijd

De Sperwer ondersteunt mensen die zoeken naar een zinvolle vrijetijdsbesteding en daar alleen moeilijk toe komen. Je kan van deze ondersteuning gebruikmaken als je al beroep doet op één van de andere diensten binnen De Sperwer.

Hoe gaan we te werk? De vrijetijdscoach brengt uitgebreid in kaart wat jouw talenten en interesses zijn. Vervolgens gaan jullie samen op zoek naar geschikte mogelijkheden binnen of buiten De Sperwer.

Algemeen aanbod

Misschien vinden jullie wel een geschikte activiteit binnen het algemene vrijetijdsaanbod? Denk maar aan een wandel- of sportvereniging waarbij je kan aansluiten. Al is een kaartclub misschien meer jouw ding? Of misschien overweeg je wel fotografielessen?

Als jullie een geschikte activiteit op het oog hebben, legt de vrijetijdscoach de eerste contacten. De eerste keer gaat de coach ook met je mee naar een activiteit.

Aanbod van De Sperwer

Ook binnen De Sperwer zijn er diverse mogelijkheden. Zo zijn er tal van georganiseerde activiteiten:

  • wandelen, fietsen, zwemmen, biljarten
  • uitstappen naar een stad, een beurs, het dolfinarium, een pretpark, Rock voor Specials,…
  • Okapi, een jeugdhuis waar je mensen kan ontmoeten, iets kan drinken en een babbeltje kan slaan
  • teken-, schilder- en kleiateliers
  • netbal
  • vormingen

De Sperwer organiseert ook inclusief theater, waarbij je als acteur kan aansluiten. Het eindresultaat is een afgewerkte voorstelling voor publiek.

Verhalen

3.5. De Sperwer Onze Diensten Vrije tijd Verhaal Miranda
Vrije tijd

‘Ik was de boze koningin’

Miranda
Speelt inclusief theater

Telkens wanneer De Sperwer inclusief theater op poten zet, is Miranda er als actrice bij. Ze neemt ons mee achter de schermen van ‘Kaspar Hauser’, haar favoriete voorstelling tot nog toe.

LEES VERDER ➞
3.5. De Sperwer Onze Diensten Vrije tijd Verhaal Patricia
Vrije tijd

‘Ik ben de brillenartiest’

Patricia
Speelt netbal

Patricia maakt enthousiast gebruik van de vrijetijdsactiviteiten van De Sperwer. De netbal is daar één van: ‘De beweging doet me goed. Maandagavond, half zeven tot half acht, Sporthal Lokeren. Het staat met stip in Patricia’s agenda.

LEES VERDER ➞
3.5. De Sperwer Onze Diensten Vrije tijd Verhaal Johnny
Vrije tijd

‘Ik zou graag nog eens biljarten’

Johnny
Neemt deel aan de weekendactiviteiten

Johnny werkt vijf dagen in het dagcentrum en krijgt begeleiding aan huis. In het weekend neemt hij deel aan een activiteit uit het vrijetijdsaanbod van De Sperwer: ‘Ik geniet ervan, omdat ik onder het volk kom.’

LEES VERDER ➞

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud