Begeleiding aan huis

Begeleiding aan huis is er voor mensen met een (vermoeden van) beperking en eventueel bijkomende (psychische) problemen die zelfstandig wonen, of willen wonen. We begeleiden zowel alleenstaanden als koppels en gezinnen met kinderen. Over eigen wooninfrastructuur beschikt De Sperwer niet. Het helpen zoeken naar een gepaste woning kan wel onderdeel zijn van onze begeleiding.

Onze visie in de praktijk

  • We hechten veel belang aan continuïteit en vertrouwen. Daarom krijg je als cliënt een vaste begeleider toegewezen en komt in principe altijd dezelfde persoon bij jou over de vloer.
  • We werken zo open mogelijk. Dat betekent onder meer dat we telefoontjes of gesprekken met externen zoveel mogelijk met jou erbij voeren.
  • We vertrekken vanuit zelfstandigheid. Daarom ondersteunen we je graag bij het aanleren van allerhande zaken.

Onze aanpak

De begeleiding gebeurt op maat. Samen bekijken we op voorhand wat moeilijk loopt en welke begeleiding je als cliënt dus het meest nodig hebt. Misschien is dat papierwerk of hulp bij jouw financiën? Werk, vrije tijd of het organiseren van huishoudelijke hulp? Of misschien wel een luisterend oor? Vaak zal het om een combinatie van verschillende zaken gaan.

We bieden:

  • Begeleiding aan huis: je begeleider komt bij jou thuis. Deze begeleidingsvorm hanteren we het vaakst.
  • Ambulante begeleiding: we ondersteunen je op één van onze twee locaties in Lokeren of Berlare. Deze begeleidingsvorm hanteren we minder vaak.

Verhalen

3.2. De Sperwer Onze Diensten Begeleiding aan huis Verhaal Silke
Begeleiding aan huis

‘De psychosociale steun is belangrijk’

Silke
Krijgt begeleiding aan huis

Silke kocht haar eigen huis. Daar woont ze samen met haar twee katten. Sinds 2019 komt begeleidster Maiwin van Team Wonen tweewekelijks bij haar langs: ‘Als ik gekookt had, was ik te moe om nog te eten.’

LEES VERDER ➞

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud