Op zondag 8 september mochten we weer een grote waaier aan gasten verwelkomen op onze jaarlijkse barbecue. Wat stond er op het dagmenu?
Met maar liefst 560 waren ze, onze gasten op de barbecue. Daarmee waren de Sperwerfeesten net als vorig jaar uitverkocht. ‘We hadden ook de hele dag het mooie weer aan onze kant,’ blikt coördinator Krista van Duyse tevreden terug. ‘Dat was in de week voordien toch een beetje bang afwachten.’
De voorbije editie had enkele nieuwigheden in petto. Uno: veggiespecialiteiten van eigen makelij. ‘Onze traiteur voorziet altijd een ruim aanbod aan vlees en groenten. Dat is ook zijn specialiteit,’ zegt Krista. ‘Het afgelopen jaar hebben we onderzocht of wij daar zelf nog een vegetarisch assortiment konden aan toevoegen. De keuken heeft verschillende opties bereid, die telkens door een delegatie kenners werden geproefd. Uiteindelijk is een selectie van de drie beste varianten op de barbecue geserveerd: een broccoli-bloemkoolburger, falafelballetjes en een standaard veggieburger.’
Coupes en boontjes
Ook nieuw op het menu: de ‘Coupe Sperwer’, een heerlijke combinatie van vanille-ijs, advocaat, frambozen en meringue. De coupe werd aangeboden op het dessertbuffet, dat naast de kinderanimatie, de Sperwershop, de tombola en de prijsvraag inmiddels een vast ingrediënt van de Sperwerfeesten is. Al kreeg die laatste dit jaar wel een erg verrassende wending.
Het antwoord op de vraag ‘Hoeveel kilo boontjes hebben we afgelopen zomer opgehaald in onze tuinen?’ werd ex aequo geraden (245 kilo). Het kwam dus aan op een gokje over de cijfers na de komma (0,41). De uiteindelijke winnaar ging naar huis met een overnachting in een Bed and Breakfast… op twee straten van de eigen woning. Benieuwd met hoeveel kilo boontjes die afstand te overbruggen valt.
Een dikke dankjewel
De Sperwerfeesten konden dit jaar op een recordaantal sponsors rekenen, een hele steun voor de organisatie. Ook een mooi poule van vrijwilligers tekende opnieuw present om de handen uit de mouwen te steken en werd daarvoor al in de bloemetjes gezet.
‘Alles verliep dit jaar bijzonder vlot’, besluit Krista. ‘En dat is in de eerste plaats natuurlijk te danken aan het topteam van De Sperwer. Dit jaar was er geen activiteit op vrijdag of zaterdag, zodat we met het voltallige team de schouders onder de barbecue konden zetten. Het was een straffe ploeg met veel expertise, waardoor de nieuwe collega’s dit jaar ook makkelijk konden worden meegenomen in de organisatie.’
Tot volgend jaar!