Samen genieten op de barbecue van de Sperwerfeesten

Dit waren de Sperwerfeesten 2022

Na twee gemiste edities door corona, deed het dubbel zoveel deugd om iedereen weer bij elkaar te zien op de Sperwerfeesten. Een terugblik op een zeer geslaagd weekend!  

Zoals het een echt Belgisch nazomerweekend past, serveerden de weergoden ons op 10 en 11 september mossel en vis: een druilerige, zwaarbewolkte zaterdag en een stralende zondag. Onze grote tent kwam daarom uitstekend van pas.

Lekker beschut tegen al die nattigheid, schoven de gasten op zaterdag aan voor een heerlijk en royaal ontbijtbuffet. Dat iedereen en alles zich in één en dezelfde ruimte bevond, maakte het dit jaar extra gezellig. Op zondag gingen de flappen van de tent dan omhoog en stroomden de zonnestralen en de heerlijke barbecue-aroma’s naar binnen.  

‘Het weekend was een groot succes,’ blikt directeur Annelies terug. ‘Na twee overgeslagen edities en het feit dat beide evenementen in hetzelfde weekend vielen, wisten we niet zo goed welke opkomst we konden verwachten. Maar met 170 ontbijters en 570 gasten voor de barbecue waren we zeer aangenaam verrast.’

Nieuwe formule

Een aantal zaken waren anders dan andere jaren, sommige voorzien, andere dankbaar ontvangen. Zo was er dit jaar geen playbackshow, maar wel een Sperwershop. ‘We zochten naar een manier om aan de gasten te tonen wat we dagdagelijks in De Sperwer doen. In dat idee past de playbackshow iets minder. Een Sperwershop dan weer wel. Daarin konden de gasten alle producten die we in De Sperwer maken bezichtigen en aankopen,’ licht Annelies toe.   

Dat er dit jaar geen podium werd opgesteld, zorgde ook voor een nieuwe dynamiek. ‘De kinderanimatie werd daardoor zichtbaarder, want ze bevond zich op een centralere plaats. Zo sloot ze ook meer aan op het geheel van het gebeuren,’ zegt Annelies.

Bedankt, sponsors en vrijwilligers!

Onvoorzien-maar-verhoopt, en vooral dankbaar ontvangen, was het grote aantal sponsors waarop de Sperwerfeesten dit jaar konden rekenen. De logo’s op de placemats, stuk voor stuk warme steunbetuigingen, logen er niet om. ‘Die financiële steun helpt ons echt vooruit, want een onderneming als de Sperwerfeesten is natuurlijk een behoorlijke investering. Zowel financieel als qua manuren. Het was dan ook fijn dat we dit jaar op uitzonderlijk veel vrijwilligers konden rekenen,’ klinkt het tevreden bij Annelies.

In de reacties van het publiek klonk ook veel tevredenheid door. ‘We ontvingen zelfs felicitaties voor de organisatie,’ zegt Annelies opgetogen. ‘Zoiets doet altijd deugd. Met de juiste personen op de juiste plaats zijn de voorbereidingen ook zeer vlot verlopen. Maar we nemen ook de verbeterpunten mee.’

Waarover gaat het dan, bijvoorbeeld? ‘We willen onder meer nadenken over een manier om elektronisch betalen mogelijk te maken. Van sommige mensen hoorden we ook dat de shop best wat groter mocht zijn. Verder willen we nadenken over een nieuwe animatieformule. Vooral onze medewerkers, begeleid werkers en cliënten blijken vragende partij voor iets extra’s bovenop het samen tafelen.’  

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud