Klokhuis en Blikje in het Bospark

‘Klokhuis’ en ‘Blikje’ in het Bospark

In de week van 27 maart doken twee verdachte figuren op in het Bospark. Buurtonderzoek toonde aan dat het om Sperwermedewerkers met een missie ging. 

In het prachtige stukje Lokerse natuur van het Bospark werd vorige week een curieus duo gespot: ‘Klokhuis’ en ‘Blikje’. Navraag bij The Masked Singer leerde echter dat daar geen sprake was van vermisten. Daarom startte onze redactie een diepgravend buurtonderzoek op. 

Dat bracht aan het licht dat Klokhuis en Blikje hun camouflagepakken op volstrekt legale wijze hadden verkregen bij de uitleendienst van IDM, die onder meer het recyclagepark van Lokeren beheert. En dat Klokhuis en Blikje op een wel bijzondere missie waren: zij wilden de aandacht van het Bosparkpubliek vestigen op het probleem van zwerfvuil.

Complimenten

Klokhuis en Blikje kregen daarbij hulp van hun collega-medewerkers. ‘En het werkte wel,’ vertelt Tine, begeleidster in het Bospark: ‘De medewerkers kregen de nodige vragen van de bezoekers. Én complimenten. Zo vonden de bezoekers het tof dat de medewerkers het Bospark proper helpen te houden en het zwerfvuil mee onder controle proberen te houden.’

De actie was meer dan alleen sensibilisering voor het publiek. ‘We wilden ook onszelf sensibiliseren en bijleren over zwerfvuil en afval sorteren,’ vertelt Tine. ‘Daarom hebben we een aantal educatieve materialen en een brochure besteld bij de uitleendienst van IDM.’ Die brachten de nodige kennis én animo naar de groep.

Leren sorteren

‘Via een ludiek spel hebben de medewerkers meer inzicht gekregen in wat PMD, restafval, glas en dergelijke zijn,’ licht Tine toe. ‘Ook over afbraaktijden van afval hebben we één en ander opgestoken.’ In totaal heeft de groep een goede week rond dit thema gewerkt.

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud