Gezellige drukte op de Sperwerfeesten

Topeditie Sperwerfeesten 2023

Het weekend van de Sperwerfeesten zit erop. Maar wat een editie! Het bijzonder zonnige weer deed de zomerbar op vrijdag volledig tot zijn recht komen. De barbecue op zondag was dit jaar zelfs uitverkocht.

Op vrijdagavond opende Bar l’ Apéro voor de eerste keer zijn deuren. Onder subtropische temperaturen hadden de meer dan 150 bezoekers overschot van gelijk toen ze kwamen genieten van heerlijke zomerse cocktails en mocktails, in huis bereide tapasplanken en – voor de grote hongers – hotdogs.

Team Wonen, dat instond voor de organisatie van de hele avond, maakte het de bezoekers zoveel mogelijk naar hun zin. Het publiek bestond voornamelijk uit cliënten van de Dienst Wonen, medewerkers en hun familie, bestuurders, enkele van onze sponsors en personeel. ‘Ik denk dat we de meeste mensen van het grote Sperwernetwerk wel ergens in het weekend hebben verwelkomd,’ zegt directeur Annelies. ‘Sommige mensen zagen we zelfs twee keer: op vrijdag én op zondag.’

'Supergezellig'

Op het hoogtepunt van de avond waren alle plekjes in de grote tent en onder de zonwerende doeken ingenomen. Voor de gelegenheid waren er door Team Logistiek ook ‘paletzetels’ met kussens ineengeknutseld: felbegeerde plekjes die de hele avond bezet waren. De sfeervolle inrichting met lampions en vlaggetjes en de muziek maakten het geheel af.

 

‘Het was zalig om in die zomerse temperaturen buiten te zitten. De bar was heel sfeervol en supergezellig,’ vernemen we van een bezoeker. ‘Het ging er heel gemoedelijk aan toe en iedereen leek op zijn gemak te zitten,’ blikt een ander terug. Om 1 uur ’s nachts werd de laatste bezoeker uitgewuifd.

Grote honger, grote dorst

Op de al even subtropische zondag werd de warmte nog een beetje opgepookt met de heerlijke barbecue, die dit jaar bijzonder gesmaakt werd door de bezoekers. Tussen en onder het eten door spoelden die hun dorst weg met sloten frisdrank – de afwas moest een tandje of twee bijsteken. In geen tijd was ook de eerste lading ijs uitverkocht en moest er à la minute nog een nieuwe worden aangevoerd.

Voor de kinderen was er naar jaarlijkse gewoonte ook van alles voorzien. In de tuin konden zij terecht voor grime, allerhande spelen en een springkasteel. In het gebouw zelf werd een heerlijk dessertenassortiment aangeboden en konden bezoekers allerhande producten van Sperwermakelij aankopen.

Naast de tombola, werd er dit jaar ook een prijsvraag georganiseerd. Op een luttele 9 kilometer na raadde één van de bezoekers dat de Sperwerbusjes in 2022 maar liefst 94.991 kilometer hadden afgelegd om de medewerkers van en naar het dagcentrum te brengen. De gelukkige winnaar won een ballonvaart van Avia.

Full house

De barbecue was dit jaar uitverkocht. ‘Daardoor hebben we helaas ook mensen moeten weigeren,’ zegt directeur Annelies, ‘want we hebben onze maximumcapaciteit bereikt. Het leert ons dat mensen graag naar onze barbecue komen en van de warme – dit jaar ook letterlijk – sfeer in De Sperwer houden. Ik vind het geweldig om te zien dat sommige medewerkers een volledige tafel familieleden meebrengen en dat ze fier zijn om De Sperwer te tonen.’

‘Zo’n hoge opkomst is fantastisch,’ vervolgt ze, ‘maar zoveel mensen vlot bediend krijgen, dat kan natuurlijk alleen maar met een geolied team dat goed samenwerkt en waarin iedereen zijn taak heeft. Chapeau voor iedereen van het personeel en de vrijwilligers die dit weekend geholpen heeft.’

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud