Portret Wendy Jacobs

Nieuwe coördinator dagcentrum 358

Wendy Jacobs (39) is de nieuwe coördinator van dagcentrum 358 vlakbij Zeveneken. Ze werkt al meer dan tien jaar in de sector en heeft véél zin in haar nieuwe job. Welkom in het team, Wendy!

Wendy is afkomstig uit Zaffelare. Daar woont ze nog steeds, meer bepaald ‘aan de kant van Zeveneken’. Tussendoor woonde ze ook al eens vier jaar in Zeveneken – mogen wij daar misschien toch enkele voortekens in zien? Na haar opleiding ergotherapie werkte ze bijna tien jaar in de ouderenzorg in een Lokerse voorziening. Daarna verliet ze die sector en startte ze in Emiliani. De volgende tien jaar werkte ze bij vzw Kompas, eerst als woonbegeleider, vervolgens als teamverantwoordelijke. En nu dus als coördinator van dagcentrum 358 in De Sperwer. 

Na tien jaar in je carrière koos je voor onze sector. Wanneer maakte je de klik?

Wendy: Eigenlijk wist ik bij mijn afstuderen al dat ik graag met mensen met een beperking wilde werken. Alleen was het toen voor mij – pas afgestudeerd, onervaren – moeilijk om mijn plek in de sector te vinden. Na twee jaar in de ouderenzorg heb ik me wel al eens gewaagd aan een sollicitatie voor Team Wonen bij De Sperwer. Er waren toen heel veel kandidaten, misschien wel vijftig, en ik strandde in de derde ronde. Wellicht was ik nog iets te groen achter mijn oren toen.

Tweede keer, goede keer. Wat deed jou besluiten om op de vacature in te gaan?

Wendy: Het PersoonsVolgend Budget is op zich een mooi systeem, maar is voor alle organisaties wel neergekomen op een besparing. Dat leidt er in sommige organisaties toe dat er heel zuinig gewerkt wordt, soms ten koste van de kwaliteit. In De Sperwer wordt dat evenwicht mooi bewaard en dat spreekt mij aan. Bovendien wilde ik ook graag werken voor een organisatie op een wat kleinere schaal.

 

Waarom spreekt de functie je aan?

Wendy: Ik heb graag veel variatie in mijn job en in de coördinatiefunctie zijn de taken heel divers. Meedenken op het organisatieniveau maakt er deel van uit, maar evengoed een atelier begeleiden als daar nood aan is. Ik zal er dus heel erg mijn ei in kwijt kunnen. Ik heb er zin in om alle onderdelen van de functie in de vingers te krijgen en om alle medewerkers beter te leren kennen. Zestig medewerkers in het ene gebouw, zestig in het andere: ik ken nog niet eens alle namen, laat staan wat ieders mogelijkheden zijn.

Hoe zien je introductieweken bij De Sperwer eruit?

Wendy: Ik heb van de collega’s een mooie kalender gekregen om alle ateliers eens te kunnen doorlopen, ook die van dagcentrum 54. Ik vind het fijn om ook van 54 de medewerkers en de collega’s te leren kennen: voor de vakantiewerking zal dat heel erg van pas komen. Ook met het secretariaat, Team Wonen  en Team Jobcoaching loop ik een halve dag mee. Eigenlijk zou ik alles al willen weten in mijn eerste week, maar ik moet mijn tijd nemen om iedereen en alles te leren kennen.’

Wat is je eerste indruk van de organisatie?

Wendy: Die komt overeen met wat ik al merkte tijdens de sollicitatieprocedure: de organisatie straalt warmte uit naar personeel en medewerkers. Er heerst ook een grote transparantie en in alles merk ik het streven naar kwaliteit. Dat vind ik belangrijk: tenslotte zorgen we hier voor mensen.

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud