5.6. De Sperwer Doe mee als gast Verhaal Kenneth en familie

Kenneth brengt graag mensen mee

Marline, Freddy en Kenneth
Vaste gasten op de ontmoetingsmomenten
Kenneth werkt in dagcentrum 358. Samen met zijn ouders Marline en Freddy is hij altijd van de partij op de feesten van De Sperwer. We voelen dit enthousiaste trio aan de tand.
‘Als er iets te doen is, komen wij,’ zegt Marline. ‘En wij niet alleen. We brengen veel vrienden en familie mee. Op de Sperwerfeesten zelfs meer dan dertig mensen.’ ‘Alleen al voor hen kunnen we een bus inleggen,’ lacht Freddy.
Hoe weten ze zoveel mensen enthousiast te maken? ‘Kenneth heeft veel kameraden,’ zegt Freddy. ‘En hij is content als hij mensen kan meebrengen,’ vult Marline aan, ‘maar wij vinden het zelf ook gewoon fijn als er iets te doen is. Dan zien we andere mensen die naar De Sperwer komen en hun ouders. Die zien we anders niet.’
Kiezen zonder te verliezen
Een favoriet feest kiezen vinden ze heel moeilijk. Maar als het nu écht moet? ‘Wat mij betreft mogen ze de kaartavond elke maand organiseren,’ zegt Freddy. ‘We waren er al elke editie bij. Marline en ik hebben bieden gespeeld en Kenneth UNO ®. Het is redelijk laat geworden’. Ook Kenneth is er enthousiast over: ‘Het was altijd in orde en er was veel volk.’
Marline gaat dan weer voor De Sperwerfeesten: ‘Die zijn altijd heel goed. Vroeger hebben we nog prijzen voor de tombola gegeven en tegenwoordig gaat Freddy helpen met het opzetten van de tent.’ ‘Daar is altijd veel volk voor nodig,’ zegt hij. ‘Toen Kenneth hier begon, bijna twintig jaar geleden, was het nog een heel klein tentje.’
Tentoonstelling
Ook het ontbijt en de Wintermarkt laten Marline, Freddy en Kenneth nooit aan zich voorbijgaan. Wat appreciëren ze het meest aan die laatste? ‘Eten en drinken’, zegt Freddy. ‘De gezelligheid,’ zegt Marline. ‘Het zou leuk zijn als het eens sneeuwt op dat moment’.
‘Er wordt op de Wintermarkt altijd tentoongesteld. Vrienden van ons hebben er ook al een schilderij en een beeld gekocht’. Marline en Freddy vinden het ook fijn dat ze er Kenneths werk uit het kleiatelier eens kunnen bewonderen.
Ook van zijn werk werden er al regelmatig stukken verkocht. In het atelier maakt hij het liefst eigen beelden: ‘Zo ben ik nu bezig aan een geitje,’ zegt Kenneth, ‘en ik heb ook een grote totempaal gemaakt. Die staat in het dagcentrum.’ Naast het kleiatelier, werkt duizendpoot Kenneth ook nog in de tuin, het Bospark en het houtatelier.

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud