3.4. De Sperwer Onze Diensten Dagcentrum 358 Verhaal Tuin Veerle

Regen vind ik niet erg

Veerle
Werkt in de tuin
Veerle werkt in vier verschillende ateliers. Eén ervan is haar topfavoriet: ‘De tuin’.
Elke donderdag vinden we Veerle in de tuin, weer of geen weer: ‘Regen vind ik niet erg,’ zegt ze. Zou ze misschien in volle actie op onze foto willen staan? Veerle knikt enthousiast en troont ons meteen mee naar het kippenhok.
Daar liggen haar favoriete taken op haar te wachten: ‘De kippen eten en drinken geven,’ glundert ze. Omdat Veerles ouders koeien houden, kreeg ze de liefde voor dieren al met de paplepel mee. Wanneer ze het kippenhok binnengaat, komen de dieren meteen naar haar toegerend.
Natuurproducten
Vervolgens neemt ze ons mee naar de grote moestuin, waar een grote variëteit aan groenten in bloei staat. Van het werk dat haar handen daar verrichten kan Veerle ook het vervolg zien: ‘Ik werk ook in de keuken,’ zegt ze. ‘Daar spoel ik de groenten. Die steek ik in een doos met de datum erop. Die gaat dan in de diepvries.’ Niet alle groenten natuurlijk: ‘Ik snijd ook groenten voor de soep. En ik roer in de soep.’

Groenten, natuurproducten, buitenlucht: het zijn de rode draden doorheen Veerles activiteiten. Zo sleutelt ze in het Fietsproject nog het liefste van alles aan de verse maaltijd en vinden we haar tweemaal per week terug in het houtatelier. Van tijd tot tijd komt Veerle ook met de tandem naar het dagcentrum.

Mosterdgeel

Met een vijfdaags werkprogramma in het dagcentrum is Veerle een bezige bij. Toch geniet ze ook van de ontspanningsmomenten tussen het werk door: ‘Dan kijk ik een boekje. Of ik kijk tv,’ zegt ze. Daarvoor gaat ze zitten in een stel zetels waarmee ze een bijzondere band heeft: ‘Ik heb de zetels mee gekozen,’ zegt Veerle. En waarom precies deze? ‘Omdat ze goed zitten en een mooie kleur hebben.’ Veerle koos – hoe kon het ook anders – voor een kleur met een kruidige plant in de naam: mosterdgeel.

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud