De medewerkers van De Sperwer zorgen ervoor dat alles in orde is op de vlotten en de roeibootjes.

Medewerkers van de vlotjes aan de slag

Sinds 20 mei 2022 kunnen mensen overnachten in vlotjes op het Donkmeer in Berlare. De medewerkers van het dagcentrum zetten hun schouders mee onder het initiatief. En wie overnacht, kan een gift van 7 euro doen aan De Sperwer.

Toen het project ‘Kamperen op het Donkmeer’ van de organisatie ‘Vlotjes’ nog in zijn ontwerpfase zat, maakten de uitbaters kenbaar dat ze graag wilden samenwerken met De Sperwer. Ze waren De Sperwer en zijn publiek immers genegen, kenden het Fietsproject en wisten welke kwaliteit de medewerkers hun klanten daar te bieden hebben.

Toen het project door de uitbaters werd toegelicht, zag directeur Annelies meteen kansen: ‘Ik vond het een heel mooi project voor de medewerkers van het dagcentrum. De vaardigheden die nodig zijn, hebben ze zeker en vast in huis. Het gaat ook om duidelijke, gestructureerde taken. Daar zijn veel mensen sterk in. Toen er in maart 2022 groen licht kwam voor het project, zijn we dan ook meteen in actie geschoten. We hebben de concrete taakverdeling besproken met begrip en respect voor elkaars noden.’

Vacature

Ook in huis ging De Sperwer meteen aan de slag. Er werd een vacature uitgeschreven voor een nieuw team/atelier ‘Vlotjes’, dat uitmondde in een groepje van zes enthousiaste medewerkers. Dit team, dat de nieuwe uitdaging aangaat, vertrekt eenmaal per week vanuit dagcentrum 358, pikt zwemvesten op in het Fietsproject en begeeft zich dan naar het Donkmeer 400 meter verderop. Daar starten ze aan hun dag rond en op het Donkmeer.

Vlotjes medewerkers 3
Vlotjes medewerkers 2

Ze controleren onder meer de roeibootjes, waarmee de gasten naar de vlotten varen. Bevatten ze geen water? Zijn de peddels aanwezig? Vervolgens roeien ze zelf naar de vlotjes, om daar vlot per vlot na te gaan of al het materiaal er nog is en of het nog werkt. Ze maken de vlotten ook proper voor de volgende bezoekers. En om de innerlijke mens te soigneren, lunchen ze al dobberend in dit prachtige stukje natuur.

Ondertussen aan land

Ook de medewerkers van het Fietsproject doen een grote duit in het zakje. Dagelijks (op weekdagen) gaan zij na of er nieuwe reservaties zijn. Vervolgens zetten ze al het materiaal klaar voor de gasten (zwemvesten, gasbidon, lampen, vuilzakken, welkomstpakketten …) en bestellen ze het ontbijt. Ze onderhouden ook de doucheruimte waarvan gasten gebruik kunnen maken. Zo zorgen zij, en hun collega’s op het water, er mee voor dat het verblijf van de gasten ‘vlotjes’ en naar wens verloopt.

Vlotjes aan land 2
Vlotjes aan land 1

‘Alles loopt goed,’ besluit Annelies. ‘Deze eerste zomer zien we als een testperiode. Nadien evalueren we en kijken we wat er anders of beter kan. Maar tot op heden mogen we van een succes spreken.’

Meer info en reservaties: https://vlotjeskamperen.be

 

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud