Sinds 2017 werkt Dieter in de keuken van dagcentrum 54. Dat doet hij met veel enthousiasme.
Dieter en De Sperwer, dat is een verhaal van liefde op het eerste gezicht. ‘Mijn papa had De Sperwer als tip gekregen van iemand die al naar hier kwam. Toen ik zelf eens kwam rondkijken, kreeg ik direct een glimlach op mijn gezicht. Ik voelde dat dit iets voor mij was. Mijn ouders vonden dat ook. We zijn toen eens met de coördinator gaan babbelen. Zo ben ik hier gestart.’
Geen schrik
Dieter komt eenmaal per week werken in de keuken. De ene week komt hij vanuit Lokeren, de andere week helemaal vanuit het verre Lint (Antwerpen) met trein en bus. ‘Als het openbaar vervoer rijdt natuurlijk,’ knipoogt Dieter.
In de keuken is hij graag bezig met soep en groenten snijden. Al zien de collega’s nog een ander talent bij hem: ‘Ze zeggen dat ik goed ben met vlees, omdat ik geen schrik heb van de spetters,’ lacht hij. Ook de boodschappen neemt Dieter graag voor zijn rekening: ‘Vooral als het goed weer is. We gaan te voet met de caddy naar de Colruyt hier vlakbij. Veel dingen komen uit onze eigen tuin, maar niet alles.’
Sportman
Dieter ontpopt zich niet alleen tot kok. Er schuilt ook een sportman in hem. Zo maakt hij deel uit van de netbalploeg van De Sperwer. En ook buiten De Sperwer is hij sportief bezig: ‘Ik ben voetbalscheidsrechter in de reeksen U8 tot U13,’ zegt hij, ‘maar ik heb dit seizoen nog geen enkele rode kaart moeten trekken.’
Stilzitten is sowieso niets voor hem: ‘Ik werk ook nog in een schooltje en in een stoffenbedrijf. Dat laatste deed ik al toen ik nog op school zat. Ik wilde dat heel graag verderzetten en het bedrijf ging akkoord.’ Dieter krijgt er jobcoaching door een collega-organisatie uit het Antwerpse.