3.4. De Sperwer Onze Diensten Dagcentrum 54 Verhaal Bakkerij Yasmine

We proeven wat we verkopen

Yasmine
Werkt in de bakkerij
In de bakkerij van het dagcentrum: een blik achter de schermen met medewerkster Yasmine.
‘Eerst spreken we met iedereen samen af wat we die dag gaan maken,’ brandt Yasmine los. ‘Daarvoor kijken we meestal in de boeken.’ Zelf houdt ze zich het liefst bezig met brood bakken en ingrediënten afwegen.
De producten van de bakkerij worden binnenhuis verkocht: ‘Brood, confituur, cake, een beetje vanalles eigenlijk,’ zegt Yasmine. ‘Daarom gaan we met een lijst rond in het dagcentrum en nemen we de bestellingen op. Maar als we iets nieuws maken, proeven we het wel eerst zelf vooraleer we het verkopen.’
Yasmine toont een mooie catalogus. Daarin staan de producten die verkocht worden en hun recepten gebundeld. Wat zijn zo de populaire uitschieters? ‘Er is regelmatig vraag naar sandwiches en naar vlaaien’, zegt Yasmine. ‘En pannenkoeken bakken we vooral met Lichtmis. De chocomousse wordt iets minder gevraagd.’
Verwennerij
De bakkerij draagt ook haar steentje bij aan de dagelijkse werking van het dagcentrum. ‘We verzorgen driemaal in de week het tussendoortje’ zegt begeleidster Anneleen. We proberen restjes uit de keuken in onze gerechtjes te verwerken en gaan dan rond met plateaus. En voor de wekelijkse medewerkersvergaderingen bakken we soms iets speciaals.’ Yasmine vult aan: ‘Ook medewerkers die jarig zijn bestellen soms hun traktatie bij ons.’
Op de jaarlijkse Wintermarkt van De Sperwer biedt de bakkerij ook een hele reeks producten aan. Advocaat, notenkoekjes, vlaaien en confituur zijn klassiekers, die laatste in verschillende smaken: ‘Rabarber, aardbei, peren,…’ somt Yasmine op. ‘En soms proberen we nieuwe smaken uit,’ zegt Anneleen. ‘Zo viel onze confituur van groene tomaten heel erg in de smaak.’ De fruitsoorten komen uit eigen tuin of van de lokale fruithandelaar.
Een neus voor
Dat Yasmine graag in de bak- en broodgeuren vertoeft, mag duidelijk zijn. Naast haar werk in de bakkerij, begeeft ze zich immers driemaal in de week per trein en bus naar koffiebar Potvolkoffie. Daar doet ze begeleid werken.

‘In Potvolkoffie kan je taartjes, bagels of mastellen bestellen, maar ook groentensappen, gekookte eitjes en vers fruitsap,’ zegt Yasmine. ‘Zelf doe ik vooral de afwas en breng ik het glasafval weg. Ik heb er een heel goede bazin en fijne collega’s,’ besluit ze.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Scroll Up

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Skip to content