3.4. De Sperwer Onze Diensten Dagcentrum 54 Verhaal Crea Nadine

Ik naai graag met de hand

Nadine
Werkt in het crea-atelier
In het crea-atelier zet creatieve duizendpoot Nadine haar fijne motoriek graag in: ‘Het is fijn om nieuwe dingen te proberen.’
‘Het crea-atelier is mijn favoriet atelier,’ zegt Nadine zonder omwegen en met een brede glimlach. ‘Het is echt leuk om er te werken.’ Met bijna twintig jaar op de teller, heeft ze haar kilometers ondertussen ook gereden.

Wat heeft ze zoal gemaakt in haar lange carrière? ‘Juwelen, kaarsen, kaartjes, pomponnetjes – al is dat weer even geleden. Ik werk graag met wol. En ik naai ook graag met de hand,’ zegt ze. Dat hoeft niet te verwonderen: Nadine beschikt over een fijne motoriek en zet dat talent graag in.

Vernieuwing
Een favoriete creatie eruit pikken, dat lukt haar niet: ‘Ik doe alles graag. Maar we proberen ook veel nieuwe dingen uit in het atelier. Dat vind ik leuk.’ Ze vindt het ook fijn dat haar collega’s doorgaans dezelfde blijven: ‘Af en toe gaat er iemand weg, niet vaak’.

Nadine is er best trots op dat de producten van het crea-atelier verkocht worden, bijvoorbeeld op de jaarlijkse Wintermarkt: ‘Het is daar gezellig. Vroeger zat ik zelf ook vaak aan de kraampjes, maar nu werk ik niet meer op vrijdag (de dag waarop de Wintermarkt plaatsvindt, red.). Dan doe ik begeleid werken.’

Fijne baksels
Toch komt Nadine nog steeds twee dagen per week werken in het dagcentrum. ‘Op woensdag werk ik ook nog in de bakkerij.’ Ook daar zet ze haar fijne motoriek graag in voor het algemeen belang: ‘We bakken brood en cake, maken advocaat en confituur. Maar we spreken wel op voorhand af wie wat doet. Zodat er geen ruzie van komt,’ knipoogt ze.

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud