3.4. De Sperwer Onze Diensten Dagcentrum 54 Verhaal Tuin Danny

We maken veel plezier samen

Danny
Werkt in de tuin
Elke dinsdag werkt Danny in de tuin. Zomer of winter: hij ziet de grond er graag proper bij liggen.

‘Opkuisen. Onkruid trekken’. Zo vat Danny zijn belangrijkste taken in de tuin samen. ‘Dat is belangrijk, hé.’ Maar naast proper, ziet Danny de tuin ook graag in bloei staan. Dus helpt hij mee zaaien. ‘Eerst zaaien we in kleine potjes. Daarna steken we het plantje in de grond.’ Wat heeft hij zelf zoal gezaaid? ‘Rode kolen. Schone, hoor!’

Winter
Wat gebeurt er ’s winters in de tuin? ‘Dan ligt hij heel proper,’ glundert Danny. Maar een synoniem voor stilstand blijkt dat niet te zijn: ‘Vorig jaar hebben we bieten gezet.’ Met behulp van stro en dekens kwamen de groenten tot leven. ‘Ze kwamen van onder die dekens piepen,’ lacht Danny. ‘En witloof hebben we ook gezet,’ herinnert Danny zich.

Minstens even belangrijk in de winter is het opmaken van de planning voor het volgende seizoen: de planning van de wisselteelt, het opmaken van de zadenlijst,… Daarvoor maakt de groep het gezellig: ‘De stoof gaat dan aan in het lokaaltje,’ zegt Danny. Het hout klieven ze zelf.

Buitenleven

Dat Danny van het buitenleven houdt, valt op. Zo werkt hij op maandag ook op de boerderij, het liefst van alles met de schapen. ‘Ik ga zelfs mee naar het slachthuis met Jo (begeleidster boerderij, red.). Dat doen we met de bus. De schapen zijn ook al eens uitgebroken en weggelopen’, lacht hij. Danny vervolledigt zijn week met zijn werk in het Fietsproject en de Nieuwpoorthoeve, waar hij begeleid werken doet.

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud