Digitaal atelier van De Sperwer in actie.

De Sperwer goed doel van ‘De Warmste Week’

Het project ‘Allemaal Digitaal’ van De Sperwer werd geselecteerd voor De Warmste week 2022. Alle warme acties en giften zeer welkom!

Eens de winter in aantocht is, geldt dat ook voor De Warmste Week. Die draait dit jaar rond kansarmoede. Toen het thema bekend werd, kroop De Sperwer in de pen en diende het project ‘Allemaal Digitaal’ in. De digitale kloof en kansarmoede gaan immers vaak hand in hand.

Digitale drempels

‘Kansarmoede is het niet ten volle kunnen participeren in de maatschappij omdat de kansen daartoe ontbreken,’ verduidelijkt orthopedagoge Charlotte. ‘Geregeld is de digitale kloof daar medeverantwoordelijk voor. De periode van lockdowns en coronamaatregelen, waarin zowat alles digitaal georganiseerd werd, heeft dat zeer duidelijk gemaakt voor onze medewerkers, begeleid werkers en cliënten.’

Van de ene op de andere dag je doktersafspraken moeten maken via ‘de digitale wachtkamer’, enkel kunnen betalen via een QR-code, je buskaartje enkel kunnen kopen via de app van De Lijn: het zijn maar enkele voorbeelden van digitale drempels waar medewerkers, begeleid werkers en cliënten in de afgelopen jaren op botsten. 

Tijd voor (warme) actie

Die vaststelling zette De Sperwer aan tot actie. Het digitaal atelier werd uitgedacht, voorbereid en inmiddels ook boven de doopvont gehouden. De eerste reacties van de medewerkers zijn ook bijzonder positief. ‘Maar aan zo’n atelier zijn best wel wat kosten verbonden,’ voegt directeur Annelies toe. ‘Denk maar aan de vele toestellen die ervoor nodig zijn. Daarom hebben wij dit project ingediend bij De Warmste Week.’

En met succes. Het project werd geselecteerd als één van de goede doelen voor de editie 2022. Wie De Warmste Week wil steunen, kan dat doen door een financiële gift aan het De Warmste Week-fonds, of door een inzamelactie op poten te zetten waarvan de opbrengst naar datzelfde fonds gaat. Na de actie wordt de opbrengst verdeeld over de ingediende projecten. Alvast hartelijk dank voor je warme steun. 

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud